Slordig Club Brugge wint van strijdend Charleroi
Foto: Photo News

Club Brugge heeft voor het eerst sinds begin september nog eens een zes op zes geboekt in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart speelde slordig en maakte het zichzelf moeilijk tegen een strijdend Charleroi, maar heeft de drie punten binnen na de 1-0-overwinning. Vleminckx zorgde voor het winnende doelpunt dat Club Brugge opnieuw Play-Off 1 binnen loodst.

In de eerste helft had Club Brugge voortdurend veldoverwicht, maar speelde te onzorgvuldig om de muur die Charleroi had opgetrokken te slopen. Veel verder dan wat halve kansen via Lestienne en Jorgensen kwam Blauw-zwart niet. De bezoekers zetten daar amper iets tegenover. Club Brugge kwam nog het dichtst bij het openingsdoelpunt via Rafaelov, maar de Israëli vond de lat op zijn weg.

De spelers zaten al met hun hoofd bij de rust toen scheidsrechter Vervecken een flater van jewelste beging door Guiseppe Rossini een rode kaart onder de neus te duwen. Na een duel met Hoefkens ging de Brugse verdediger theatraal neer, wat Rossini een rode kaart op leverde voor een vermeende elleboogstoot.

Na de rust gaat Blauw-zwart tegen tien man nog nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. En dat komt er ook snel wanneer Bjorn Vleminckx alle tijd en ruimte krijgt om de bal voorbij Mandanda te schieten. Even later kon Bacca de voorsprong van Blauw-zwart verdubbelen vanop de stip na een fout van Kumedor op Odjidja. De Colombiaanse topschutter liet de kans echter liggen en schoot te centraal in. Amper een minuut later kreeg Badibanga een unieke kans om Charleroi op gelijke hoogte te schieten, maar de spits miste zijn schot.

De wedstrijd bloedde dood en Club Brugge vergat het werk af te maken vanop de counter. Na een tweede gele kaart voor Odjidja, kon Charleroi echter wel opnieuw dreigen. Maar de Zebra's gingen strijdend tenonder tegen een thuisploeg die het zichzelf moeilijk maakte.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in