Dertigduizend bezoekers voor Dag van de Wetenschap

De tweede editie van de Dag van de Wetenschap heeft meer dan 30.000 bezoekers gelokt. Dat laat Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten weten, die zelf enkele activiteiten bezocht in Limburg. Universiteiten, hogescholen, musea en bedrijven trachtten jong en oud warm te maken voor wetenschap en technologie met talloze activiteiten.

De populairste locatie was Leuven, waar op negen locaties vierduizend bezoekers deelnamen aan lezingen, workshops en experimenten. Ook de activiteiten van de Universiteit Antwerpen in het MAS, waar onder meer de wet van Archimedes werd geïllustreerd met een duikboot, bleken een succes. In Genk namen vijfhonderd geïnteresseerden deel aan de evenementen rond ruimtevaart in de Cosmodrome.

Bij de bedrijven waren Alcatel Lucent en Afga Gevaert het meest in trek, met elk 1.400 bezoekers. De Dag van de Wetenschap sluit de tiende editie van de Vlaamse Wetenschapsweek af, een initiatief van de Vlaamse overheid, dat wordt gecoördineerd door Technopolis.

Eerder deze week kropen al 20.231 leerlingen in de rol van onderzoeker in universiteiten, hogescholen en wetenschappelijke instellingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in