Met nog drie crossen te rijden, gaan we naar een tweestrijd voor de eindoverwinning bij de beloften. Want Wout Van Aert won in Gieten wel zijn derde Superprestigecross maar Jens Adams werd andermaal tweede en blijft aanklampen met amper een punt achterstand op Van Aert. Plaats drie was voor Wietse Bosmans.

Mike Teunissen bepaalde het tempo in de eerste ronde maar Wout Van Aert liet niet begaan. Een ronde later had hij al aangevallen en hield stand tot de finish. Hij wist de ploegmaats Jens Adams en Wietse Bosmans op afstand te houden.

‘Eigenlijk was het niet mijn bedoeling om al zo vroeg in de aanval te gaan bij zoveel wind”, aldus Van Aert. ‘Maar in de eerste ronde kon ik Teunissen vlot volgen. Om te beletten dat de anderen zouden terugkeren, versnelde ik een beetje in de tweede ronde. Voldoende om Teunissen kwijt te spelen en toen moest ik natuurlijk niet meer wachten. Ondanks de zware wedstrijd in Koksijde had ik er wel vertrouwen in voor de start. Het is immers niet de eerste keer dat mijn tweede dag de beste is. Mijn vierde zege van het seizoen.'

‘De beste heeft alweer gewonnen', wist Jens Adams. ‘Ik moet niet zeuren want Wout wint met een halve minuut voorsprong. Maar ik zal hem wel blijven bestoken tot het einde voor de eindoverwinning.'

Wietse Bosmans wist voor de start al dat hij voor de zege niet in aanmerking zou komen. ‘Mijn overwinning van Koksijde zat nog in de benen', aldus de Belgische kampioen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in