Timmers haalt zilver met nieuw Belgisch record
Foto: EPA

Enkele minuten na Kimberly Buys heeft Pieter Timmers zondag voor een tweede Belgische medaille gezorgd op het EK kortebaanzwemmen in het Franse Chartres. In de finale van de 200 meter vrije slag zwom hij in een nieuw Belgisch record naar zilver.

Timmers had zondagmorgen al voor een nieuw nationaal record gezorgd in de reeksen en had toen met 1:43.56 de snelste chrono van alle deelnemers. In de finale deed hij nog eens bijna een halve seconde van die toptijd: met 1:43.08 moest hij enkel de Fransman Yannick Agnel laten voorgaan. Agnel won voor eigen publiek in 1:41.46, ook het brons ging naar het gastland met Gregory Mallet (1:43.21).

Timmers verbeterde in Chartres al voor de zevende keer een Belgisch record. Behalve 2x op de 200m vrij, brak hij de nationale besttijd ook op de 50m vrij (2x) en de 100m vrij (3x). Later zondag treedt hij nog aan in de finale van de 4x50m vrij.

Glenn Surgeloose werd achtste en laatste in de finale in 1:44.93. Daarmee bleef hij boven de chrono van 1:44.81 waarmee hij in de reeksen zijn persoonlijk record had verbeterd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in