De Superprestige in Gieten werd een driestrijd tussen Sven Nys, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels. Op het parcours waar de wind vrij spel had gaven de drie elkaar geen duimbreed toe, maar in de laatste rechte lijn trok Vantornout in extremis aan het langste eind. Nadat Sven Nys bij het indraaien een klein foutje maakte. Pauwels werd derde.

Klaas Vantornout dook als eerste het veld in met de winnaar van gisteren Sven Nys in het wiel. De Belgische kampioen nam al snel over en legde er meteen de pees op. Wereldkampioen Niels Albert was traditioneel minder goed weg en moest terug komen van een vijftiende plaats.

Vooraan reed een sterke Rob Peeters attent mee voorin en ook de twee Sunweb-Revor-renners Vantornout en Pauwels waren goed mee. Er kwam niet meteen afscheiding tussen de renners, waardoor Albert met de steun van zijn ploegmaat Walsleben vooraan kon komen aansluiten.

Dat was op het einde van ronde drie het sein voor Sven Nys om een tussenversnelling te plaatsen. De Belgische kampioen leek geen last te hebben van de inspanningen van gisteren en kreeg Kevin Pauwels meteen mee. Even later kwam ook Klaas Vantornout aansluiten bij het leidersduo. In de achtervolging probeerden Aernouts, Albert, Walsleben en Peeters het gat op de drie leiders opnieuw te dichten.

Prangende slotfase

Vooraan werd het een spannende strijd tussen de mannen van Sunweb-Revor en de Belgische kampioen. Klaas Vantornout trok als eerste stevig door, maar kreeg Nys niet uit het wiel gereden. Sven Nys beantwoordde het offensief door even later zelf de kop te nemen en zijn twee medevluchters onder druk te zetten. Een attente Kevin Pauwels kleefde aan het wiel en ook Vantornout liet de Belgische kampioen, ondanks een slipper, niet gaan.

De drie waren elkaar waard en gingen samen de laatste ronde in op de het winderige parcours. Het werd een prangende slotfase waarin Klaas Vantornout het tempo hoog hield en als eerste de laatste rechte lijn in ging. Bij het indraaien maakte Sven Nys een klein foutje, waardoor hij zijn spurt met een achterstand moest aanvangen. Vantornout harkte zich als een stervende zwaan naar de streep, maar hield net genoeg over om Nys op de streep te kloppen. Kevin Pauwels, die in het veld al op een kleine afstand was gezet, werd derde.

Uitslag:

1. Klaas Vantornout (Sunweb-Revor) 54:06
2. Sven Nys
3. Kevin Pauwels 0:10
4. Rob Peeters 0:43;
5. Niels Albert 0:48;
6. Bart Aernouts 0:57;
7. Philipp Walsleben (Dui) 1:18;
8. Jan Denuwelaere 1:39;
9. Mariusz Gil (Pol) 1:40;
10. Sven Vanthourenhout 1:43;

Klassement na vijf manches:

1. Sven Nys (Landbouwkrediet) 74 punten
2. Niels Albert 63
3. Kevin Pauwels 61
4. Klaas Vantornout 58;
5. Bart Aernouts 51;
6. Rob Peeters 44;
7. Lars van der Haar (Ned) 42;
8. Bart Wellens 38;
9. Julien Taramarcaz (Zwi) 25;
10. Thijs van Amerongen (Ned) 21

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in