‘Directie stuurt deurwaarder naar ArcelorMittal'
Foto: BELGA

De directie van ArcelorMittal Luik heeft zondagvoormiddag een deurwaarder naar de site in Seraing gestuurd om er de blokkade van de expeditie-afdeling vast te stellen. Dat is uit syndicale bron vernomen.

De vakbonden van de arbeiders blokkeren de verzendingen van heel het Luikse staalbekken sinds de directie een week geleden haar ultimatum stelde: zonder aanvaarding voor donderdag 22 november van het ontwerpakkoord van het sociaal luik over de stopzetting van de hoogovens, zal de directie overgaan tot ontslagen.

Nadat de syndicale organisaties weigerden het document te ondertekenen, kondigde de directie vrijdag aan dat ze de procedure voor de oprichting van een tewerkstellingscommissie opstart.

‘Zondagvoormiddag heeft de directie in alle stilte een tiental vrachtwagens laten binnenrijden op de site Kessales, om door de gerechtsdeurwaarder de blokkade van de expeditie te laten vaststellen', aldus Robert Rouzeeuw, voorzitter van de FGTB-delegatie bij ArcelorMittal. ‘De deurwaarder kwam ter plaatse zonder beschikking van de rechtbank, maar het objectief van de directie is waarschijnlijk om er maandag een te hebben.'

Op korte termijn zou er een vergadering van de zogenaamde tripartite (vakbonden, directie en Waalse regering) komen, om te proberen een uitweg te vinden voor de onderhandelingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in