Schaatser Bart Swings wordt tweede op 1.500m in WB Kolomna
Bart Swings Foto: AFP

Bart Swings is zondag knap tweede geworden op de 1.500 meter in de wereldbekermanche snelschaatsen in het Russische Kolomna.

De 21-jarige Swings moest met een tijd van 1:45.77 alleen de Nederlander Koen Verweij (1:45.56) voor zich dulden. De Amerikaan Brian Hansen (1:45.91) klokte de derde tijd.

Swings verbeterde zijn eigen Belgische record, dat hij vorige week tijdens de openingsmanche van de Wereldbeker in Heerenveen vestigde, met bijna twee seconden (1:47.46).

In de wereldbekerstand is Swings na twee wedstrijden zesde met 104 punten. De Nederlander Maurice Vriend leidt met 145 punten.

Zaterdag schaatste Swings naar de tiende plaats op de 5 km. Zondag neemt hij ook nog deel aan de massastart, net als Ferre Spruyt.

Nog zondag werd Jelena Peeters elfde in de B-groep van de 3 km.

Koen Verweij heeft zondag in de Russische stad Kolomna een wereldbekerwedstrijd over 1500 meter gewonnen. De Noord-Hollandse schaatser van de nog immer sponsorloze formatie van coach Jan van Veen kwam tot een tijd van 1.45,56 en bleef daarmee de Belg Bart Swings, die verrassend als tweede eindigde, 0,21 seconde voor. Het brons ging naar de Amerikaan Brian Hansen: 1.45,91. Maurice Vriend, die vorige week in Thialf bij zijn debuut het goud opeiste, werd nu zesde. Kjeld Nuis eindigde als achtste, de Amerikaan Shani Davis werd tiende.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in