Standard rekent gemakkelijk af met bleek Lierse
Foto: Photo News
Standard heeft een vlotte 3-0 overwinning behaald tegen Lierse SK. Ezekiel scoorde twee keer voor de Rouches, Mpoku maakte de andere treffer. Door de zege komt Standard (toch even) in de top zes terecht.. Standard legde pijnlijk de zwakke plekken van Lierse bloot. Lierse blijft door deze nederlaag net boven de plaatsen voor Play-off 3 hangen en kon niet bevestigen na de zege van vorige week.

Bij Standard bleef David Biton op de bank, voorin speelden Imoh Ezekiel en Michy Batshuayi, Astrit Ajdarevic verving de geblesseerde William Vainqueur. Bij Lierse SK werd de geblesseerde Hussein Yasser vervangen door Geoffrey Hairemans.

De eerste grote kans voor de thuisploeg viel al kort na de start toen Frédéric Bulot kon voorzetten. Imoh Ezekiel liet Karim Saïdi ter plaatse, maar miste onbegrijpelijk voor een leeg doel. Een paar minuten later ontsnapte Lierse opnieuw toen Heymans nog net een bal van Mpoku kon ontzetten.

Lierse wou wel, de ploeg probeerde hoger druk te zetten maar bij het uitvoetballen liep het mis. De bal belandde steeds bij een Luikenaar. Een schot van Bodaoui na een weggekopte corner was het beste wat Lierse te bieden had. Het schot raakte echter niet door het bos aan benen.

Standard kreeg na bijna 20 minuten een reuzenkans. Michy Batshuayi ging achter een doorsteekbal aan, riep naar Ezekiel dat hij van de bal moest blijven aangezien die buitenspel stond maar dat had Ezekiel niet door en beroerde toch het leer. Weg kans.

Kleinste man op het veld

Het was maar even uitgesteld want twee minuten daarna liet de Lierse SK-verdediging Ezekiel vrij bij een hoekschop en de kleinste speler op het veld kon Matz Sels kloppen met het hoofd. Daarna probeerde Lierse wel om iets terug te doen maar een goede aanval opbouwen bleek moeilijk. Kostadin Hazurov werd diepgestuurd, Eiji Kawashima durfde niet komen waardoor de Bulgaar eerst op de bal was maar zijn voorzet naar Soufiane Bidaoui was veel te hoog en te ver.

Standard kon profiteren van dom balverlies bij Lierse om de 2-0 te scoren. Frédéric Bulot kon oprukken, legde mooi terug en vond de inlopende Paul-José Mpoku die Matz Sels geen kans liet.

Een paar minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een hoekschop van Lierse  belandde via Yoni Buyens en Jelle Van Damme bij Mpoku. Jelle Van Damme rukte mee op en vond Ezekiel aan de eerste paal die onhoudbaar hoog in het dak van het doel  zijn tweede van de avond binnenschoot. Standard nog voor de rust op een ruime 3-0 voorsprong. Enkel Goreux leek zijn avondje niet te hebben bij Standard,  met zijn zwak spel werd hij zelfs uitgelachen door de eigen aanhang.

Lierse-copach Hamzy greep na de rust in en bracht Mohamed El Gabas voor Geoffrey Hairemans. De Egyptenaar speelde in de spits naast Kostadin Hazurov. En dan toch eens een goede combinatie van Lierse, Geoffrey Hairemans kwam vollledig vrij op links. Hij had alle tijd en ruimte om voor te zetten, maar gaf de bal blind voor doel. Terugleggen op de vrijstaande Mohamed El Gabas was bijna een garantie op een doelpunt.

Venijnige overtreding

Rednic haalde een bijna onzichtbare Michy Batshuayi naar de kant voor David Biton.

Karim Saïdi kwam goed weg toen hij slechts geel kreeg voor een venijnige overtreding op Ezekiel. De verdediger van Lierse had een meter voorsprong op Ezekiel toen ze beiden achter een lange bal aangingen. Toch was de spits als eerste op de bal, de verdediger trapte hem achter op de hiel aan.

Standard was duidelijk tevreden met de 3-0 en er viel voor het publiek nog weinig te beleven. Invaller Biton wilde wel maar hij kon een paar keer net niet bij de bal om echt gevaarlijk te worden. Jelle Van Damme kreeg  nog een kans op een hoekschop. Hij kon vrij inlopen, mikte met het hoofd naar de tweede paal. Zijn kopbal ging een metertje naast.

Standard kreeg op het einde nog een paar kansen maar kon niet meer scoren, de ruststand werd ook de eindstand.

Uitslag
Standard - Lierse SK 3-0

Rangschikking
1.RSC Anderlecht 16 34
2.Zulte-Waregem 16 30
3.Lokeren 16 30
4.Racing Genk 16 28
5.Standard 17 26
6.Club Brugge 16 25
7.KV Kortrijk 16 25
8.Bergen 16 24
9.OH Leuven 16 24
10.AA Gent 16 20
11.KV Mechelen 16 19
12.Beerschot 16 17
13.Lierse 17 16
14.SP Charleroi 1615
15.Cercle Brugge 16 11
16.Waasland-Beveren 16 11