TreinTramBus niet erg positief over nieuwe dienstregeling
Foto: BELGA

Reizigersorganisatie TreinTramBus (TTB) ziet positieve en negatieve punten in de vernieuwde dienstregeling van de NMBS. Het grootste punt van kritiek is het afschaffen van 170 vroege en late treinen, soms zonder alternatief, en het afschaffen van de intercity naar Nederland.

Het was al langer bekend dat de NMBS 170 treinen ging afschaffen, die te weinig reizigers telden en dus structureel verlies maakten. “Het plan werd vorig jaar al bekendgemaakt, het protest van reizigers en vakbonden bleef zonder resultaat”, betreurt TTB nu.

De reizigersorganisatie merkt op dat er voor tal van die geschrapte treinen gewoon geen alternatief is met bussen. “En ook de De Lijn lijkt niet geneigd om bijkomende busritten in te richten”.

Een ander “onverteerbaar punt” voor de reizigersvereniging is het verdwijnen van de klassieke trein Brussel-Amsterdam. “Daar komt nu wel een hogesnelheidstrein maar die is fors duurder en noodzaakt reservatie. De trein rijdt voorlopig ook maar tien keer per dag en minder snel dan beloofd”. TreinTramBus blijft ijveren voor een IC-trein zonder reservering en toeslag tussen België en Nederland.

De reizigersorganisatie is tot slot wel positief over de betere bediening van de luchthaven vanuit Antwerpen en over het heropenen van de stopplaatsen Beringen en Zonhoven.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig