Mediacentrum voor tweede dag op rij gebombardeerd
Een Palestijnse brandweerman bij het gebouw waar Palestijnse en internationale media gehuisvest zijn. Foto: AFP/Belga

In de Gazastrook zijn minstens 25 mensen gedood bij de aanhoudende Israëlische luchtaanvallen. Het aantal burgerslachtoffers blijft oplopen. Het mediacentrum in Gaza dat gisteren al gebombardeerd werd, is vandaag opnieuw geraakt.

In totaal heeft Israël vannacht zo'n 80 doelwitten onder vuur genomen, waaronder ondergrondse raketlanceerinstallaties, smokkeltunnels, trainingskampen en wapenopslagplaatsen. Zo verklaart het Israëlische leger.

Een Israëlisch vliegtuig bestookte een drukbevolkt gebied in de Gazastrook. Bij de luchtaanval vonden twee ouders en twee kinderen de dood.

Drie mensen vonden de dood in de wijk Zeitun in Gaza City. verklaarde een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid aan AFP. Naast de aanval op de wijk Zeitun voerde het Israëlische leger ook een aanslag uit op een politiegebouw in Gaza.

Een gebouw in Gaza waar diverse Gazaanse en buitenlandse media in gevestigd zijn is maandag voor de tweede dag op rij getroffen door een Israëlische luchtaanval. De opstandelingenbeweging Islamitische Jihad liet via sms-bericht weten dat bij de aanval een van haar commandanten, Ramez Harb, om het leven is gekomen.

Palestijnse militanten vuurden vandaag dan weer 32 raketten op Israël, waarvan er vier werden onderschept, verlaart het Israëlische leger. Een raket raakte een school in de Israëlische stad Ashkelon. 

Sinds vorige woensdag lanceerde Israël een groot militair offensief op Gaza. Daarbij vielen intussen bijna 100 doden langs Palestijnse kant.

Vanuit Gaza werden ook minstens 846 raketten afgevuurd richting Israëlisch grondgebied. Ruim 300 daarvan konden onderschept worden. Langs Israëlische kant vielen drie doden tot nog toe.