Twente moet PSV laten gaan
Foto: Photo News
In de Nederlandse Eredivisie ziet Twente leider PSV iets verder weglopen nadat de ploeg uit Enschede niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij FC Utrecht.

Willem Janssen zorgde voor een vliegende start voor Twente toen hij al na twee minuten de openingstreffer binnenkopte. Jacob Mulenga zette na een kwartier al de eindstand op het scorebord. 'We scoren te moeilijk om wedstrijden zoals deze te winnen', zei Twentecoach Steve McLaren na de wedstrijd. 'We stonden slechts 7 tegendoelpunten toe in 13 wedstrijden, we zijn dus moeilijk te kloppen. Maar in aanvallend opzicht zijn we niet scherp genoeg.'

Vitesse en Feyenoord volgen in de subtop

Vitesse blijft derde na een fraaie 4-1 derbyzege tegen NEC. De Nijmegenaars kwamen al na drie minuten op voorsprong, maar beëindigden de wedstrijd met 8 spelers na rode kaarten voor Palsson, Amieux en Koolwijk. Kashia, Havenaar en tot tweemaal toe Bony zorgden voor de ruime zege in Arnhem.

 Feyenoord blijft in het zog van de leiders na een makkelijke 3-0 zege tegen rode lantaarn Willem II. Lex Immers en Graziano Pelle (2) scoorden voor de Rotterdammers. Feyenoord is zo vijfde met 24 punten.