De Amerikaanse rapper Snoop Dogg wil aandelen van kopen van de Schotse voetbalclub Celtic Glasgow. De rapper, die sinds kort Snoop Lion genoemd wil worden, zegt dat hij een zitje wil in de raad van bestuur van de Schotse topper, en is bereid daarvoor miljoenen neer te leggen.

Snoop werd aangetrokken tot Celtic na de spectaculaire 2-1 zege van de Schotten tegen Barcelona in de Champions League eerder deze maand.

Dogg: 'Ik ben erg geïnteresseerd in voetbal. Het is niet nieuw dat hiphopsterren investeren in sportteams, maar wel dat ze voor voetbalteams kiezen. Als ik zie hoe gepassioneerd de Celticfans zijn over hun ploeg, wil ik een investering doen.' De heer Dogg wil weliswaar deel uitmaken van de raad van bestuur, hij laat wel weten niet geïnteresseerd te zijn in een overname van de club. De rapper wil enkel genoeg investeren 'om gehoord te worden' en hoopt 'de dingen wat Snoop bij te brengen'.

Zijn eerste plan behelst de komst van ex-Manchester Unitedvedette en LA Galaxyspeler David Beckham naar Glasgow. 'Ik zou hem voor een seizoen willen vastleggen, maar hij is hier gelukkig. LA is nu thuis voor hem en zijn familie, maar ik zou 'my boy' toch minstens een aanbod moeten doen.'