Supporters steunen geplaagd Deportivo La Coruna met erehaag
Foto: EPA
Enkele honderden supporters van de Spaanse voetbalclub Deportivo La Coruna kwamen zondag voor de competitiewedstrijd tegen Levante hun steun betuigen aan hun ploeg met een menselijke ketting rond het Riazorstadion. Deportivo staakte vorige week alle betalingen.

Deportivo La Coruna steeg dit seizoen naar de Primera Division, maar ziet het merendeel van zijn recettes naar de belastingsdiensten vloeien. De club heeft er immers aanzienlijke schulden.

Tijdens een persconferentie begin november erkende Deportivovoorzitter Augusto César Lendoiro dat de club een grote schuldenlast torst, maar verzekerde dat hij alles in het werk zou stellen om die te vereffenen. Lendoiro bevestigde toen dat de Spaanse schatkist beslag liet leggen 'op bijna alle inkomsten van de club, vijftien miljoen euro in 2012'.

Volgens de voorzitter heeft die ongeziene ingreep een 'economisch precaire situatie' voor de club gecreëerd, waardoor ze nu gedwongen is alle betalingen te schorsen. 'We vragen geen schuldreductie aan de fiscus, zelfs niet dat men ons 30 jaar geeft om ze af te betalen, maar wel dat we tot een akkoord kunnen komen dat de club zuurstof geeft' klaagt Lendoiro.

De supporters ondersteunden dat verzoek zondag dus met een erehaag.