Waasland-Beveren wacht op handtekening De Boeck
Foto: BELGA
Na het ontslag van Dirk Geeraerd als coach van Waasland-Beveren moet de eersteklasser op zoek naar een opvolger. Met veel werkloze Belgische trainers begint de geruchtenmolen snel te draaien, maar voorlopig is er nog geen witte rook boven de Freethiel. Glen De Boeck zou zondag al tot een akkoord zijn gekomen met de Waaslanders, de handtekening van de Antwerpenaar volgt normaal gezien morgen.

Waasland-Beveren laat via de clubwebsite weten dat een nieuwe trainer ten vroegste maandag verwacht mag worden: 'Vandaag deelde onze club het ontslag mee van trainer Dirk Geeraerd. Wie hem zal opvolgen, is nog niet geweten. Er zijn enkele mogelijke kandidaten. Een nieuwe trainer wordt ten vroegste morgen, 19 november, bekend gemaakt.'

Geeraerd was sinds juni 2010 in dienst bij Waasland-Beveren en leidde zijn elftal vorig seizoen van tweede naar eerste klasse. Daarin is de Wase club na zestien speeldagen met elf punten hekkensluiter. Zaterdag werd er met 2-6 verloren van Club Brugge.

De naam van Jacky Mathijssen viel al in de wandelgangen, maar vooral Glen De Boeck lijkt in polepositie te liggen om over te nemen van Geeraerd. De Antwerpenaar zit zonder club sinds zijn ontslag bij het Nederlandse VVV. Eerder leek hij op weg naar Lissabon, waar hij assistent van Franky Vercauteren kon worden bij Sporting de Portugal, maar De Boeck zou nu zelf de voorkeur geven aan een werkgever dichter bij huis. Een akkoord zou al bereikt zijn tussen De Boeck en de Waaslanders, maandagvoormiddag moet de handtekening het akkoord nog bekrachtigen.