Wout Van Aert imponerend naar zege bij beloften in Superprestige Gavere
Foto: PHOTOPRESS.BE
Eerstejaarsbelofte Wout Van Aert blijft de crosswereld verbazen. Nadat hij enkele weken geleden al de manche in Zonhoven won, boekte hij zondag nu ook op het nog zwaardere parcours in Gavere een klinkende overwinning. Hij komt bovendien aan de leiding van de Topsport Vlaanderen Superprestige, met evenveel punten als Jens Adams, die voor de derde keer in vier manches tweede werd.

Van Aert, Corné van Kessel, Mike Teunissen en Michiel van der Heijden startten het best, maar toen Teunissen in de tweede ronde viel en meteen ook Van Kessel ophield, bleven ze vooraan maar met zijn tweeën over. Van Aert reed vervolgens al snel weg van Van Kessel en zou de hele wedstrijd solo aan de leiding blijven. Van der Heijden kreeg het steeds moeilijker en werd voorbijgereden door de minder goed gestarte Adams. Ook Gianni Vermeersch maakte een sterke remonte, maar een schuiver in de slotronde kostte hem de derde plaats. Die ging naar Van Kessel.

'Eerlijk gezegd had ik niet durven vermoeden dat ik dit allemaal al zou kunnen als eerstejaars', verklaarde Van Aert. 'Ik doe gewoon elke wedstrijd mijn best en tot nu toe gaat het heel goed. Al het hele seizoen blijken de zwaarste crossen me nog het best te liggen. Ook hier werd het parcours elke ronde wat zwaarder. Als je alleen aan de leiding rijdt, heb je echter het voordeel dat je altijd zelf je lijn kan kiezen en een tempo kan aannemen dat je in principe moet kunnen volhouden.'