Ferguson: 'Onbetaalbare Ronaldo altijd welkom'
Foto: AFP
Cristiano Ronaldo is altijd terug welkom bij Manchester United. Dat liet Unitedmanager Alex Ferguson weten, al twijfelt de Schot zelf aan de haalbaarheid van dat scenario: hij beschouwt de Portuguees nu immers als 'onbetaalbaar'.

De Portugese aanvaller werd in 2003 voor 12 miljoen pond door Manchester United weggehaald bij Sporting Lissabon, en in 2009 voor een recordsom van 80 miljoen pond verkocht aan Real Madrid.

'De deur staat altijd open voor hem, maar ik denk niet dat het er meteen zit aan te komen', aldus Ferguson in de Britse kranten. 'We spreken nu over onvoorstelbare sommen geld. Hoeveel zou hij intussen niet waard zijn?'

'Hij is dus onbetaalbaar. Wie kan er zoveel geld ophoesten? Er wordt dan vaak verwezen naar de Russen. Maar denk je dat hij naar Rusland wil gaan? Hij was al ontevreden over het weer hier, laat staan wat dat in de Russische winter moet geven.'

Ronaldo won drie Premier League-titels en een Champions League met United, en is sindsdien in een permanente strijd verwikkeld met Barcelonastar Lionel Messi voor de titel 'beste speler ter wereld'.

'Real heeft met hem een goede investering gedaan: hij wilde altijd al voor hen spelen, het was zijn jongensdroom. Maar ik zeg niet dat hij daar voor eeuwig blijft, je weet maar nooit. Wie zegt dat we geen terugkoopclausule hebben?', besloot een mysterieuze Ferguson.