Thomas Cook annuleert reizen naar Israël
Foto: efo
Door het opnieuw oplaaiende conflict tussen Israël en de Palestijnen annuleert Thomas Cook Belgium alle reizen naar Israël tot eind november. Dat heeft de reisorganisator zondag meegedeeld. Concurrent Jetair neemt dergelijke maatregel voorlopig niet. Het gaat voor beide touroperators samen over een dertigtal reizigers.

'Thomas Cook Belgium kan momenteel de veiligheid en vakantiebeleving in Israël niet aan de klanten garanderen en annuleert alle reizen tot en met 30/11', luidde het zondag via de officiële Twitter-account van de reisorganisator.

Woordvoerder Baptiste van Outryve verduidelijkt dat het om een beperkt aantal klanten - 'tussen nul en tien' - gaat. Thomas Cook biedt vooral citytrips aan naar Tel Aviv en Jeruzalem. Momenteel heeft de touroperator geen klanten ter plaatse. Aan het einde van de komende week volgt een beslissing over de geplande reizen in december.

Thomas Cook nam vrijdag de beslissing om te annuleren. 'Wie naar Israël reist, weet meestal dat het een gevoelige regio is", aldus van Outryve. "Maar na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen moesten we een beslissing nemen.'

Jetair wacht af

Bij Jetair wordt de toestand voortdurend in de gaten gehouden, maar reizen worden nog niet geannuleerd. De touroperator heeft momenteel een twintigtal reizigers in Israël, waarvan er acht zondagavond terugkeren.

Dinsdag vertrekken normaal vier mensen naar Israël. 'We houden de situatie in de gaten en nemen een beslissing indien nodig', zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. De touroperator biedt citytrips en rondreizen aan.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly blijft ook vliegen op Tel Aviv. 'We handhaven de operaties van de luchtvaartmaatschappij zo lang de veiligheid gegarandeerd kan worden', aldus nog Vanhaelemeesch.