Bij een ongeval met vier auto's op de Duitse autosnelweg A5 zijn zondagochtend zes mensen om het leven gekomen. Mogelijk heeft het ongeval te maken met een spookrijder die kort voordien was gesignaleerd. Het is het derde verkeersongeval met meerdere doden in drie weken op autosnelwegen in de deelstaat Baden-Württemberg.

Het ongeval gebeurde op de A5 richting Basel, ter hoogte van de parkeerplaats Unditz. Er vielen nog twee gewonden, van wie een zwaargewonde. 'De plaats van het ongeval is met brokstukken bezaaid', aldus een politiewoordvoerder. De snelweg is in beide richtingen versperd.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Net voor het ongeval was er wel sprake van een spookrijder tussen Lahr en Offenburg. Onmiddellijk nadien kwamen de meldingen van de botsingen binnen.

Eind oktober kwamen een koppel en hun twee kinderen om het leven bij een ongeval op dezelfde A5 bij Baden-Baden. Begin november stierven een vader en zijn drie kinderen bij een ongeval op de A6 ter hoogte van Heilbronn.