De landen in de regio moeten wapens aan de Palestijnen leveren om Israël te bestrijden. Dat verklaarde de voorzitter van het Iraanse parlement, Ali Larijani, zondag, zo meldde het Iraanse staatspersagentschap Irna.

'De politieke acties van bepaalde landen in de regio zijn nuttig, maar onvoldoende. Vandaag verwachten we van hen dat ze militaire hulp naar de Palestijnen sturen', aldus Larijani.

'De Verenigde Staten en het Westen sturen wapens naar het zionistische regime. Waarom zouden er dan geen wapens aan de Palestijnen geleverd worden?', voegde hij eraan toe.
Ook stelde Larijani dat bepaalde landen uit de regio 'een strategische fout begingen door een intern conflict in Syrië te veroorzaken door wapens te sturen naar de Syrische rebellen'.

'We verwachten van bepaalde landen in de regio dat ze hun gedrag wijzigen en, in plaats van een conflict tussen twee groepen moslims in Syrië aan te moedigen, die wapens naar Palestina sturen om het zionistische regime te bestrijden', stelde hij, daarbij impliciet verwijzend naar de Golfstaten en Turkije.

Iran, dat de Palestijnse islamistische bewegingen steunt, erkent Israël niet en herhaalt regelmatig dat de Joodse staat bestemd is om te verdwijnen. Teheran is ook de belangrijkste regionale bondgenoot van Syrië en hekelt de steun van bepaalde westerse en Arabische landen aan de Syrische rebellen.

In Indonesië gingen zondag dan weer zowat duizend moslimstudenten de straat op om te manifesteren tegen de Israëlische aanvallen op Gaza en de Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten. Indonesië, een moslimland met maar liefst 240 miljoen inwoners, is een belangrijke steun voor de Palestijnse zaak.