Een Israëlische luchtaanval op een burgerwoning in Gaza-stad heeft zondag nog eens tien mensenlevens geëist. Onder de doden zijn vijf kinderen en twee vrouwen, zo deelde een Hamas-woordvoerder van het ministerie van Gezondheid mee.

De vier verdiepingen tellende woning in de wijk Sheik Radwan werd bestookt door twee of drie raketten afgevuurd vanuit F-16-gevechtsvliegtuigen. Bij de aanval vielen ook tien gewonden. Het gebouw stortte volledig in. Een woordvoerster van het Israëlische leger zei dat "doelwitten in het noorden van de Gazastrook" zijn aangevallen en dat het bericht over de burgerdoden zal worden gecheckt. Bij andere Israëlische raids zondagnamiddag kwamen nog eens drie Palestijnen om: een man in Shejaiya en twee personen in Jabaliya. Volgens het Duitse persbureau dpa waren die drie doden allen "militanten".

Eerder op de dag waren naar verluidt ook al drie kinderen omgekomen bij bombardementen in Gaza. Een Palestijns kind van 18 maanden oud is gedood bij een Israëlische aanval op het centrum van de Gazastrook. Zijn twee oudere broers van 4 en 5 jaar raakten zwaargewond. In de nacht van zaterdag op zondag was er eerder ook een bomaanslag op de wijken Beit Lahiya en Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook. Volgens Palestijnse bronnen werden twee kinderen gedood: een kindje van amper een jaar oud en eentje van drie jaar oud. Twaalf mensen raakten gewond.

Bij de recente gevechten zouden in totaal al 60 tot 70 doden gevallen zijn. Een derde daarvan zijn kinderen. 

Drie journalisten

Een Israëlische luchtaanval op een mediacomplex in Gaza City zondagochtend heeft zes journalisten verwond. Een van hen is een been kwijt. De Al-Shawa-mediatorens huisvesten enkele Palestijnse en internationale media-organisaties.

Volgens een journalist verbonden aan Ma'an News Agency is vooral de elfde verdieping zwaar vernield. Daar bevinden zich de kantoren van al-Guds TV.