Net als vorige week sleepten beide teams een gelijkspel uit de brand. Magere troost ditmaal, de puntendeling zal de twee ploegen niet echt blij maken. De thuisploeg deed driemaal het doelhout daveren, de bezoekers vergooiden op lullige wijze hun voorsprong.

Doelman Pacovski had van bij de start bijna de hoofdvogel afgeschoten toen hij de bal pardoes in de voeten van een aanstormende Kage ontzette. De doublure van Renard herpakte zich echter met een onvervalste karpersprong. In een afwisselende en faire eerste helft versierde Destorme de eerste Mechelse kans. Badibanga zag kort nadien zijn kopbal op de paal uiteenspatten.

Cordaro speelde zich ondertussen tegen zijn ex-ploeg aardig in de kijker: niet alleen als schutter maar ook als foerier. Een bijzonder autoritaire Mandanda heerste echter in zijn doelgebied. De kansen werden verder broederlijk verdeeld. Destorme zag na een nieuw nummertje van de kwieke Cordaro een gemaakt doelpunt via de grijparmen van Mandanda op de paal stranden.

Na rust kwam Mechelen op voorsprong toen Destorme de thuisverdediging uit verband speelde, Pedersen dook in de diepte en versierde als een koelbloedige killer meteen zijn vijfde treffer in zes wedstrijden. De bal rolde niet voor de thuisploeg: Kage trof, na een splijtende actie met Badibanga, op zijn beurt het doelhout.

Badibanga bleef echter de Mechelse reuzen bestoken, ontfutselde de bal aan Van Damme en bood Rossini de gelijkmaker op een schoteltje aan. De thuisploeg kreeg vleugels, maar nu werd Kaya afgestopt door het doelhout. Het laatste woord was aan krachtpatser Mandanda na een afstandsschot Henkens.
 

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.