Bergen verslaat ondermaats  OH Leuven in eigen huis
Foto: Photo News
OHL heeft de start van de terugronde gemist. Thuis verloor het kansloos met 1-3 van Bergen. Of vooral van Jérémy Perbet: de Franse topschutter van vorig seizoen scoorde driemaal en zit nu al aan acht goals in evenveel wedstrijden.

In Genk kwam Bergen vroeg op voorsprong en dus was OHL gewaarschuwd, maar blijkbaar niet voldoende. Na nog geen minuut mocht Nong op rechts al alleen op wandel. De Kameroener bracht de bal voor doel en daar trapte De Roeck een gat in de lucht. De vrijstaande Perbet nam het cadeautje in dank aan en legde de bal netjes naast Bailly in doel.

OHL kwam die vroege achterstand niet te boven. Op een eerste kansje voor de thuisploeg was het zowaar wachten tot de 41ste minuut. Van Goethem trapte onbesuisd naast en over, illustratief voor de matige eerste helft van een onherkenbaar Leuven.

Of het dankzij een donderpreek van Van Geneugden was of niet, OHL kwam al wat vinniger uit de kleedkamer. Chuka schoot een eerste kans over en wat later zette de Nigeriaanse spits Monteyne in de wind om vervolgens Berthelin op zijn weg te vinden.
Aan de overkant was het wel alle hens aan dek toen ook Robson aan het flateren ging. En Perbet, die bleef op de loer liggen. Dankzij een knappe dieptepass van Angeli kwam de Fransman alleen voor Bailly, maar het mislukte lobje belandde in de armen van de Luikse goalie.

Een kwartier voor tijd werd Perbet opnieuw het laantje ingestuurd, maar ook nu stond Bailly in de weg. De afvallende bal was voor Zola en die bediende opnieuw Perbet, die deze keer niet faalde en zijn zevende van het seizoen binnenfrommelde.  De match leek gespeeld, maar met OHL ben je nooit klaar. Vijf minuten voor tijd kwam de bal bij Pouga terecht en met wat meeval kon de Kameroener de 1-2 staalhard binnentrappen. De thuisfans maakten zich op voor een slotoffensiefje en mochten bijna nog een tweede keer juichen.

Nadat de bal tegen de binnenkant van de paal belandde, moest Chuka de bal vanaf vijf meter binnentrappen, maar gehinderd door Gislason joeg hij de bal huizenhoog over. Het was dus nog even bibberen voor Bergen, maar in de slotseconden stelde Perbet met zijn derde van de avond de zege veilig.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.