De sterke man van Lierse, Maged Samy, zei maandag Chris Janssens de wacht aan. Het verwachte schokeffect volgde prompt. Kostadin Hazurov bezorgde de nieuwe sportieve baas Hany Ramzy met twee doelpunten een droomdebuut tegen een zwak AA Gent.

Lierse begon agressief aan de wedstrijd. Hoogstaand voetbal leverde dat niet meteen op. Integendeel.Net voor het einde van het openingskwartier haalde Kostadin Hazurov verrassend uit van op 25 à 30 meter. Zijn schot ging een metertje naast.

Het was slechts uitstel van executie voor de bezoekers. Melli ontzette lullig. Doelman Padt bokste de bal in een reflex weg. Hazurov was goed gevolgd, klom hoger dan Padt, die recht sprong, en kopte de 1-0 binnen. Rodger Kola had de gelijkmaker aan de voet. Hij mocht alleen op Sels af, maar trapte knullig over en naast het doel van de Lierse-goalie. Bob Peeters greep in een haalde een gecrispeerde Gecov, die flirtte met een tweede gele kaart, naar de kant.

Mareval in de fout

De bezoekers kwamen agressiever uit de kleedkamer en zetten meteen druk. Even hield het thuispubliek de adem in. De kopbal van Kola aan de eerste poging, na een prima voorzet van Conté, ging nipt naast. Lierse kwam met de schrik vrij. Het doelpunt viel aan de overkant. Rémi Marevel speelde de bal te kort terug. De Bulgaarse sluipschutter Hazurov was er als de kippen bij, lepelde de bal over de uitgekomen Padt en zorgde met zijn zesde doelpunt van het seizoen voor een veilige 2-0-voorsprong.

Meer dan een kopbal naast de verkeerde kant van de paal van de ingevallen Arbitman lieten de Buffalo's niet meer noteren. De spionkop van Lierse scandeerde: 'merci Bobke'. De Gentse fans verbeten hun ontgoocheling en uitten hun frustratie met een welgemeende 'shame on you.'

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.