Een prima Cercle Brugge staat niet langer laatste na een oververdiende overwinning tegen Racing Genk. Na de rode kaart voor Plet had de vereniging zowat vrij spel. Gudjohnsen en Uchebo duwden Genk op het uur helemaal kopje onder.

De wedstrijd begon als een kabbelend beekje. Plet probeerde wat animo te brengen met een goed schot van op dertig meter dat net naast ging. Vanaf dan nam Cercle het tempo over. Het kabbelend beekje transformeerde stilaan naar een rivier(tje) toen een knappe West-Vlaamse aanval bij diezelfde Bakenga belandde. De Noor kapte zich knap vrij en vuurde naar de linkerbenedenhoek. Van Hout pareerde gevat in hoekschop.

De openingstreffer van Evens was dan ook meer dan verdiend. Van Eenoo krulde een hoekschop op het hoofd van de Limburger, die sterker was dan Koulibaly en overhoeks binnenkopte. Genk voelde zich allesbehalve als een vis in het water in het Jan Breydelstadion. En tóch kwam het op bijna cartooneske wijze langszij. Na een corner van Gorius werkte Van Eenoo de bal alert weg van de lijn. Het leer belandde in de voeten van ploegmaat Portier, die tot ieders verbazing onbegrijpelijk de bal in eigen doel ramde.

De Limburgse vreugde van de gelijkmaker maakte vlak na rust plaats voor een golf van verontwaardiging. Op advies van de vierde scheidsrechter gaf ref Nzolo Plet een rode kaart toen Cornelis met veel zin voor overdrijving neerging na een elleboogstoot(je) van de Nederlander.

Bakenga was tot twee keer toe gevaarlijk voor de thuisploeg, maar vooral Carvalho had pech toen zijn solo op de paal uiteenspatte. Portier maakte zijn fout van de eerste helft bijna goed met een buffelstoot die door Tshimanga in extremis van de lijn gewerkt werd.
Uiteindelijk zorgde Gudjohnsen er dan toch voor dat Genk kopje onder ging.
De IJslander zette zelf een aanval op en besloot na een één-tweetje met Rudy voor de verdiende 2-1. Een kwartier voor tijd zorgde Uchebo op voorzet van Van Eenoo voor de beslissende 3-1.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.