Na vijf nederlagen op rij heeft Club Brugge gisteravond weer met winst aangeknoopt. En hoe. Juan Carlos Garrido vond bij zijn debuut in de Jupiler League een gewillige prooi in Waasland-Beveren en zag zijn ploeg zes keer uithalen. Er is bevestiging tegen serieuzere tegenstand nodig om te concluderen dat blauw-zwart weer helemaal terug is, maar dit kan de aanzet van de heropstanding zijn.

Het was de eerste zege van Club sinds 23 september (tegen buur Cercle) en de eerste uitoverwinning sinds 26 augustus (in Bergen). Minder dan elf minuten had Club Brugge nodig om zijn nieuwe coach het openingsdoelpunt aan te bieden. Lestienne snelde op links weg en schoof terug op Bacca. De Colombiaan kreeg de bal verkeerd op de buitenkant van de voet en zag het ronde ding via de binnenkant van de paal in doel verdwijnen. Zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Nauwelijks twee minuten later was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Een mislukte voorzet van Lestienne dwarrelde via de binnenkant van de staander (dezelfde van daarnet) weer het veld in, waar Refaelov moederziel alleen stond om binnen te tikken.

 Even voorbij het halfuur stuurde Bacca Lestienne eens op rechts weg en weer was het Refaelov die de bal panklaar op zijn voet kreeg gelegd. 0-3 na goed een halfuur. D'Ulivo hield Bacca meteen na de pauze van een nieuwe treffer en even later kreeg de thuisploeg eindelijk een kans. Farssi vond Sonck, die hard uithaalde en zijn schot net naast zag gaan. Lepoint kwam immers te laat om binnen te duwen.

Aan de overkant stonden zowel Bacca als Lestienne helemaal alleen te wachten om een laterale voorzet van Jörgensen van op een zucht van de doellijn binnen te duwen. De Colombiaan liet de eer aan de jonge Waal. Zijn dankbaarheid was groot. Lestienne stuurde Bacca door de geel-blauwe linies en de Colombiaan omspeelde Coosemans moeiteloos: 0-5. Refaelov duwde de bal naast het lege doel, maar maakte zijn misser goed door invaller Vleminckx op weg naar nummer zes te zetten. Kort voor tijd redde invaller Ladrière min of meer de Beverse eer. Hoefkens beging nog een overtreding op Plut en Sonck zorgde van op de penaltystip voor zijn eerste doelpunt voor Waasland-Beveren.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.