Restaurant Noma kiest voor een Belgische keuken
Foto: Maes Inox
De keuken van het beste restaurant ter wereld, Noma in Kopenhagen, wordt volgend jaar vernieuwd door een Belgisch bedrijf. Chef Redzepi liet zijn oog op een fornuis van het West-Vlaamse bedrijf Maes Inox vallen en vertrouwde hen uiteindelijk het volledige keukenconcept toe.

René Redzepi, de chef en eigenaar van Noma, vertrouwt de renovatie van zijn volledige keuken in 2013 toe aan Maes Inox. Dat is een bedrijf uit Harelbeke, gespecialiseerd in ontwerp en fabricatie van professionele en exclusieve keukens. 

Redzepi viel aanvankelijk voor het Ben Martin-inductiefornuis van het Belgische bedrijf en vertrouwde hen uiteindelijk het volledige keukenconcept toe. Het restaurant in Denemarken werd dit jaar al voor de derde keer tot beste restaurant ter wereld uitgeroepen.

Herman Maes, zaakvoerder van Maes Inox, is alvast lovend over de samenwerking. 'Noma heeft de zaal al gerenoveerd en wil nu overgaan tot een volledige renovatie van de keukeninrichting. (...) Niet alleen de keuken maar ook de voorbereidingsruimte, de koude keuken, de patisseriekeuken, de vaatwasruimte en de productiekeuken. Elk onderdeel zal nu op maat gefabriceerd worden in ons vernieuwde atelier.'

Op de komende beurs Horeca Expo (18-22 november) in Flanders Expo Gent wordt het inductiefornuis dat de beste chef ter wereld bekoorde in wereldprimeur aan het vakpubliek voorgesteld.