Sony belooft een iPhone-concurrent
Foto: rr
Sony is vastbesloten om verloren terrein op de smartphonemarkt terug te winnen. Het Japanse bedrijf werkt aan een telefoon die de concurrentie met toppers zoals de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S III aankan.

Of dat is toch wat Sony-topper Dennis Van Schie vertelt aan de Duitse Financial Times. Van Schie, bij Sony Mobile verantwoordelijk voor verkoop en marketing, zegt dat er 'in de nabije toekomst een nieuwe vlaggenschiptelefoon komt die kan concurreren met de nieuwe iPhone of de toptelefoons van Samsung'. 

Volgens een woordvoerder zou zo'n Sony-smartphone er al kunnen zijn op de technologiebeurs CES in januari, of op het Mobile World Congress een maand later. Sony lijkt niet van plan om de smartphone zomaar op te geven, en blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe toestellen. 

Sony blijft ook trouw vasthouden aan smartphones met Android. en laat Windows Phone voorlopig aan zich voorbijgaan. 'We hebben een goede relatie met Microsoft, en de ontwikkeling van Windows Phone wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Als het platform van grond komt, zullen we niet worden verrast', besluit Van Schie.