'Trage' wooninspiratie opdoen op Cocoon-beurs
Foto: cocoon.be
De jaarlijkse woon- en interieurbeurs Cocoon strijkt van zaterdag 17 tot en met zondag 25 november al voor de 23e keer in de Brussels Expo neer. Meer dan 300 exposanten stellen er u hun nieuwste collecties voor. Dé tijd en de plaats om inspiratie voor meubilair, decoratie, verlichting en andere sfeermakers in huis op te doen. Al mag dat langzaam, voor een keer.

Dit jaar stelt de woon- en interieurbeurs het thema The Slow Life centraal. Cocoon zoomt in op de hernieuwde vraag naar authenticiteit en vakmanschap. We zoeken weer echte kazen van bij ons, trekken het bos in met een picknickmand én trekken die trend ook in onze woningen door.

We laten steeds vaker kasten op maat maken, kiezen voor authentiek aandoende materialen in de keuken en verwarmen het huis met een ouderwetse open haard, bijvoorbeeld. Aan de hand van zes trendzones worden op de beurs de meest vernieuwende concepten die binnen deze levens- en woonfilosofie passen, getoond. 

En verder

Een bijzondere trendzone is de Glass Box Living Room (FOTO), een box met een knipoog naar architect Mies van der Rohe en naar The Ice Palace uit de James Bond-klassieker Die Another Day. De box is een simulatie van hoe een woning er volgens de laatste trends hoort uit te zien, spek voor de bek van hippe woon- en interieuradepten.

Verder worden er dagelijks (trage?) showcookings georganiseerd door chefs als Frank Fol en kan u professioneel kleur- en interieuradvies inwinnen bij de aanwezige adviseurs. 

Het gedetailleerde programma van de beurs en de volledige exposantenlijst vindt u op de website van Cocoon.

PRAKTISCH. Van zaterdag 17 tot en met 25 november 2012 in Brussels Expo, telkens van 11 tot 19 uur. Toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon. (Gratis voor begeleide kinderen jonger dan 12 jaar) Wie vooraf online tickets koopt, betaalt 8 euro per persoon. 

Bijzondere data: op dinsdag 20 november is COCOON gratis voor alle dames naar aanleiding van de Ladies' Day. Op vrijdag 23 november, COCOON Night, is de beurs uitzonderlijk open tot 23 uur.