Hoelahoephandtas van Chanel gaat in productie
Foto: Catwalkpictures
Het meest opvallende item uit meest recente de lente- en zomercollectie van Chanel gaat dan toch in productie. De hoelahoephandtas stal vooral de show in de gigantische versie op de catwalks, maar wordt in de meer bescheiden variant met een diameter van 24 centimeter geproduceerd.

Karl Lagerfeld weet de aandacht steevast op zijn show voor Chanel vast te pinnen, al moet hij daar windmolens, meters zonnepanelen én gigantische hoelahoephandtassen voor aanslepen.

De bijzondere tas - dat van die hoelahoepen mag u heel letterlijk nemen - was oorspronkelijk niet voor productie bedoeld. Mede dankzij de aandacht en hype op sociale netwerksites zoals Instagram, heeft het Parijse luxe warenhuis Printemps nu beslist de handtas volgende lente effectief in haar aanbod op te nemen.

Wie op het oversized exemplaar had gehoopt, is er alsnog aan voor de moeite. Een kleinere versie met een diameter van 24 centimeter (die ook op de catwalk passeerde, hetzij minder opvallend) zal u een slordige 1885 euro kosten. 

Duur?

Niet als u de Keizer Karls eeuwig logische redeneringen volgt. Na de Chanel-show gaf Lagerfeld zelf toelichting bij de tas, die 'bedoeld was om op het strand te gebruiken. We hebben toch plaats nodig voor een badhanddoek? En wie de tas in het zand zet, kan ze nog als rekje voor de handdoeken gebruiken.' Faut le faire.