Twee gemaskerde mannen hebben donderdagavond in een woning aan de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen een bejaard echtpaar overvallen. Dat heeft het parket van Tongeren laten weten.

De daders hadden de bewoners van 71 jaar oud aan hun villa opgewacht, toen die rond 20 uur thuis aankwamen. De twee overvallers drongen mee de woning binnen en knevelden het echtpaar. Ondertussen gingen de daders op hun dooie gemak op zoek naar waardevolle spullen.

De dieven doorzochten zelfs de diepvries. Intussen kregen de bewoners slagen en werden ze bedreigd. De overvallers gingen aan de haal met geld en enkele bezittingen. De bejaarden slaagden er uiteindelijk in de hulpdiensten te verwittigen, die rond 23 uur ter plaatse gingen.

Het gezicht van de man was helemaal opgezwollen door de klappen. De vrouw had letsels opgelopen door de gebruikte kleefband. De twee werden naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nog steeds opgenomen zijn. Het gerechtelijk lab van de federale politie deed een uitgebreid sporenonderzoek. Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie van Tongeren.