Twee doden en twee vermisten na brand op boorplatform
Gisteren sloot BP nog een riante overeenkomst met de Amerikaanse overheid in verband met de explosie van Deepwater Horizon (archief) in april 2010. Foto: REUTERS

Bij de brand op een boorplatform in de Golf van Mexico zijn vrijdag twee arbeiders omgekomen en twee vermist, zo heeft de Texaanse omroep KHOU-TV op gezag van de kustwacht gemeld. De vermisten zijn wellicht in het water gevallen, voegde het ABCNews daaraan toe.

Vier andere gewonden zijn per helikopter naar een ziekenhuis in Jefferson Parish in de Amerikaanse staat Louisiana gebracht, aldus een woordvoerder van exploitant Black Elk Energy in Houston. Twee van de vier zijn er erg aan toe.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht is een commandocentrum ingesteld om het incident te onderzoeken.

Op gezag van de kustwacht meldde het NBCNews dat het platform ontploft is, ten zuidoosten van Grand Isle (Louisiana). Of er olievervuiling is ontstaan, is nog niet geweten, aldus NBC. Het platform dient voor de ontginning van gas en olie.

Het productieplatform is eigendom van Black Elk Energy en ligt ongeveer veertig kilometer voor de kust. Of de brand die na de explosie ontstond al werd geblust is niet bekend, aldus de kustwacht. Het is niet duidelijk of er olie in zee gelekt is.

Het ongeluk komt een dag nadat oliegigant BP een overeenkomst van 4,5 miljard dollar met de Amerikaanse overheid heeft afgesloten in verband met de explosie op het olieplatform Deepwater Horizon in april 2010.