Het variabel loon van de topmannen van de NMBS-groep is deels afhankelijk van de stiptheidscijfers die de reizigerstreinen laten optekenen. Maar dat wil niet zeggen dat de CEO's Marc Descheemaecker (NMBS), Jannie Haek (NMBS Holding) en Luc Lallemand (Infrabel) volgend jaar zeker minder zullen verdienen. Dat viel vrijdag te horen bij de NMBS.

De NMBS heeft vrijdag, in het kader van de jaarlijkse tariefaanpassingen, beslist om vanaf februari 2013 de prijzen van de treinkaartjes te verhogen. De prijsstijging van de abonnementen (+1,32 procent) ligt lager dan de toename van de gezondheidsindex (+2,21 procent) omdat er bij de vastlegging van die tarieven ook rekening wordt gehouden met de (tegenvallende) stiptheidscijfers.

Ook bij de variabele verloning van de NMBS-toplui speelt de stiptheid een rol. Maar dat wil niet zeggen dat het variabel loon van de drie gedelegeerd bestuurders van de NMBS naar beneden zal gaan, klinkt het bij de spoorwegmaatschappij.

“De stiptheid van de reizigerstreinen is inderdaad een van de elementen die door het benoemings- en bezoldigingscomité gebruikt worden om het variabel loon vast te leggen”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de spoorwegmaatschappij NMBS.

“Maar daarnaast spelen nog andere factoren, namelijk de stabilisatie van de schuld, de toename van het reizigersverkeer, de algemene tevredenheid van de klanten, de betrokkenheid van het personeel en het aantal arbeidsongevallen”, legt Crols uit. “Afhankelijk van de spoorwegentiteit, worden daarnaast nog enkele andere criteria gehanteerd.”

Aangezien er verschillende elementen spelen, is het dus voorbarig om te besluiten dat de variabele verloning volgend jaar naar beneden zal gaan, luidt het.