‘Rolling in the deep' is beste nummer van dit millennium
Foto: EPA

Zangeres Adele heeft met haar nummer ‘Rolling in the deep' het beste nummer van dit millennium gemaakt. Dat blijkt uit de ‘Millennium top 1000' die radiozender Q-music de afgelopen week presenteerde. Adele stoot met haar nummer de Black Eyed Peas van de troon, die in 2011 bovenaan stonden met het nummer ‘I gotta feeling'.

Adele kwam met ‘Rolling In The Deep' nieuw binnen in de Millennium-lijst en stootte meteen ‘I Gotta Feeling' van de troon. Ook ‘Set Fire To The Rain' (11) en ‘Someone Like You' (16) werden vanuit het niets in de top 20 gestemd door de Q-luisteraars.

Rihanna is de artiest die het vaakst voortkomt in de Millennium Top 1000. Ze staat 20 keer genoteerd, met een hoogste positie voor ‘Don't Stop The Music' op nummer 10.

Gotye en Dj The Magician beste Belgen

Coldplay is de band met de meeste noteringen in de top 100 van de lijst. Vijf keer om precies te zijn, met ‘Viva La Vida' op nummer 5, meteen hun hoogste notering. De hoogste Belgische plaats is voor Gotye. Zijn wereldhit ‘Somebody That I Used To Know' komt nieuw binnen op nummer 3.

Twee andere opmerkelijke nieuwkomers in de top 10, naast Adele en Gotye, zijn 2 songs die onder handen werden genomen door de Belgische Dj The Magician. Zowel de remix van ‘Happiness' (5) van Sam Sparro en ‘I Follow Rivers' (9) van Lykke Li kwamen nieuw binnen in de top 10.

Dit was de top 10:

1.Adele – Rolling In The Deep

2.Black Eyed Peas – I Gotta Feeling

3.Gotye & Kimbra – Somebody That I Used To Know

4.Coldplay – Viva La Vida

5.Sam Sparro – Happiness (The Magician Remix)

6.Kings Of Leon – Sex On Fire

7.Lady Gaga – Poker Face

8.Snow Patrol – Chasing Cars

9.Lykke Li – I Follow Rivers (The Magician Remix)

10.Rihanna – Don't Stop The Music