Belg kiest voor zon en sneeuw in kerstvakantie

De Belg reist vooral naar de zon en de sneeuw in de kerstvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag bij touroperators Jetair, Neckermann en Thomas Cook. Ondanks de economische crisis gaan Belgen nog steeds graag op reis, maar ze zoeken wel naar de beste prijs-kwaliteitverhouding en interessante kortingen.

Bij Thomas Cook en Neckermann is Egypte de populairste zonnige bestemming. Dat ligt volgens woordvoerder Baptiste van Outryve aan de zonzekerheid en de all-inclusive formules. ‘Zo weten de mensen op voorhand hoeveel geld ze juist zullen uitgeven, wat interessant is in deze tijden van crisis.' Jetair-klanten kiezen vooral voor Spanje wegens de ‘eeuwige lente' en de combinatie van goede hotels en leuke activiteiten, aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Krokusvakantie

De Belg gaat vooral skiën in Frankrijk, aldus de touroperators. Baptiste van Outryve wijst bovendien op de trend om met verschillende gezinnen of met een groep vrienden één accommodatie te huren. Jetair merkt dat meer mensen dit jaar op sneeuwvakantie gaan in de krokusvakantie. ‘Omdat de Belgische krokusvakantie dit jaar niet samenvalt met de Franse vakantie, zijn de skireizen tot 60 procent goedkoper dan vorig jaar', luidt het.

Christmas shopping in Londen

Voor kortere trips is Londen het populairst bij de twee touroperators. De ‘christmas shopping' blijft in trek en volgens Baptiste van Outryve kozen veel mensen ervoor om niet tijdens de zomer maar in de winter naar Londen te gaan wegens de Olympische Spelen.

Bij Jetair blijft Disneyland Parijs ten slotte heel populair. ‘Het winterprogramma trekt veel volk. Bovendien wil elke ouder of grootouder wel eens met de kinderen naar Disneyland gaan', luidt het. Opvallend is dat klanten van Thomas Cook en Neckermann juist minder naar pretparken gaan, wat volgens van Outryve komt door de relatief hoge prijzen.