Dit is de duurste hamburger ter wereld
De Hamburger al Tartufo

Een restaurant in Beverly Hills, Californië, heeft de duurste hamburger ter wereld op de kaart gezet. Voor het broodje gevuld met 340 gram rundvlees en geschaafde witte truffel tel je 500 dollar neer. Dat is zo'n 392 euro.

De Hamburger al Tartufo - officieel de duurste ter wereld - is te verkrijgen bij restaurant Oliverio in Beverly Hills. Chef Mirko Paderno zette hem op het menu om het begin van het truffelseizoen te vieren en de delicatesse is ondertussen immens populair. Het gaat zo ver dat je de burger 48 uur op voorhand dient te bestellen. Ook vraagt het restaurant je om voor het eten te betalen. Niet zo verwonderlijk als je weet dat de burger 500 dollar, of 392 euro, kost.

De ingrediënten van het gerecht zijn van de hoogste kwaliteit. Zo liggen er op deze hamburger geen augurken, maar stukjes witte truffel, en ook de kaas is met truffel bereid. Het vlees wordt Kobe beef genoemd, naar analogie met een rundsdelicatesse afkomstig van de Japanse Wagyu-koeien. In de V.S. komt Kobe beef van een kruising tussen de Aziatische runderen en hun Angus-soortgenoten.

Volgens restaurant Oliverio is de burger zo duur omdat de ingrediënten zo zeldzaam en seizoensgebonden zijn. Voor de vegetariërs is er de Pizzetta al Tartufo, die eveneens 500 dollar kost. Het truffelmenu is nog te verkrijgen tot het einde van de maand.