Berlusconi komt met helikopter Milan-spelers motiveren
Foto: EPA

AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi bezocht vrijdag met zijn helikopter het trainingscomplex van AC Milan om de spelers een peptalk te geven voor het cruciale duel in de Serie A tegen Napoli, nu zaterdag.

De voormalige premier van Italië landde met zijn helikopter en trok nadien te voet door Milanello om de spelers tien minuten toe te spreken.

Hij omhelsde spits Stephan El Shaarawy, die zijn eerste interlanddoelpunt tegen Frankrijk opdroeg aan Berlusconi, en gaf alle overige spelers een hand. Ook coach Massimiliano Allegri kreeg een bemoedigend schouderklopje. Nadien verbroederde de flamboyante Italiaan nog even met de supporters.

Milan staat momenteel pas dertiende in de Serie A, op 14 punten van leider Juventus. Het verloor zes van zijn twaalf competitiewedstrijden en werd vorige week in San Siro met 1-3 verslagen door Fiorentina.

Woensdag 21 november komen de Rossoneri naar Anderlecht voor de vijfde speeldag in de Champions League. Momenteel staat Milan tweede in Groep C , met slechts één puntje meer dan Anderlecht. De stand in Groep C:

1 Malaga CF 10

2 AC Milan 5

3 Anderlecht 4

4 Zenit 3