Een Franse tiener die een week geleden verdween in het zuiden van Frankrijk is levend teruggevonden in de koffer van een auto in Duitsland. De vermoedelijke ontvoerder werd opgepakt. Dat meldden de politie en het openbaar ministerie in Offenburg.

De Duitse politie ontdekte het vijftienjarig meisje tijdens een wegcontrole in de regio Offenburg (in het zuidwesten van Duitsland), op dertig kilometer van de Franse grens. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis maar stelt het goed. Ze werd officieel geïdentificeerd dankzij de foto die doorgegeven werd aan de Duitse politie, volgens dezelfde bron.

De bestuurder van de wagen is aangehouden. Hij werd in Duitsland gezocht voor diefstal, voegde de bron er nog aan toe. De bestuurder is afkomstig uit dezelfde regio als het jonge meisje, dichtbij Nîmes in het zuiden van Frankrijk. Hij werd al veroordeeld in Frankrijk.

De Fransman sloeg op de vlucht bij de wegcontrole op snelweg 28 richting Oppenau, nadat hij in een andere auto had proberen in te breken. De politie ging in de achtervolging, na de eigenaar van de beschadigde wagen verwittigd te hebben.

'We zorgen ervoor dat het meisje haar familie zo snel mogelijk weerziet'

De verdachte veroorzaakte een verkeersongeval met een zwaargewonde. Daarna stapte hij uit de auto en vluchtte te voet verder. Weinig later kon de politie hem inrekenen. Pas bij de terugkeer naar het ongeval ontdekte de politie het opgesloten meisje in de koffer, aldus berichten in Franse en Duitse media. Ze was ongedeerd.

Het meisje, Chloé Rodriguez, wordt vrijdagavond verhoord door een Duitse rechter. Dat heeft de Duitse politie vrijdagnamiddag bekendgemaakt. 'We zorgen voor het meisje, we zorgen ervoor dat ze haar familie zo snel mogelijk terugziet', voegde Karen Stürzel, woordvoerder van de politie van Offenburg, eraan toe.

De woordvoerder weigerde evenwel te antwoorden op de vraag van AFP of het meisje al dan niet seksueel werd misbruikt.

De tiener verdween vorige vrijdag in Barjac, een dorpje dichtbij Nîmes. Haar scooter werd teruggevonden voor het huis van de familie, met een koude motor en al haar spullen onder het zitje, behalve haar helm en haar telefoon. De geolocalisatie van de telefoon bracht niets op.