Op de luchthaven Brussels Airport is dinsdag een Dominicaanse man opgepakt die 18 kilo cocaïne in zijn reiskoffer had zitten. Het ging niet zomaar om een passagier, maar om een steward. De 26-jarige man werd niet onmiddellijk in de boeien geslagen, maar werkte mee aan de arrestatie van twee andere verdachten. Het drietal werd nadien aangehouden en de Brusselse raadkamer heeft hun aanhouding bevestigd.

De steward was dinsdagochtend rond 9 uur aangekomen op de luchthaven en werd door de douane tegengehouden. Toen die de drugs in zijn koffer vonden, werd hem voorgesteld om mee te werken met de federale gerechtelijke politie (FGP) Airport. De man ging daarop in en trok, zoals afgesproken met zijn opdrachtgevers, naar de lobby van het Holiday Inn-hotel op de luchthaven.

Enkele uren later dook in de lobby van het hotel een andere 23-jarige Dominicaan op die onmiddellijk op de steward afstapte. Hij werd in de boeien geslagen door de FGP, net als een tweede, 28-jarige man die voor het hotel in een wagen zat te wachten. Beide mannen, die uit Nederland kwamen, beweren dat ze niet op de hoogte waren van het drugstransport en in opdracht van hun metgezel werkten. De twee zullen later nog met elkaar worden geconfronteerd.

Intussen werd het drietal aangehouden voor invoer en bezit van verdovende middelen in het kader van een criminele organisatie.