Het Gentse kantorencomplex Zuiderpoort, dat op de UCO-site naast de belangrijkste invalsweg ligt, is verkocht. Het grootste kantorencomplex van Oost- en West-Vlaanderen is niet langer in IJslandse handen, maar is verkocht aan Abu Dhabi Investment Authority (ADIA). Volgens vastgoedmakelaar DTZ dat de verkoop begeleidde, gaat het om de grootste transactie in de kantorenmarkt dit jaar. Financiële details werden niet vrijgegeven.

De Zuiderpoort omvat drie gebouwen, tot tien verdiepingen hoog, goed voor een totale oppervlakte van 63.000 vierkante meter. Het complex telt verschillende huurders, waaronder de Regie der Gebouwen, het IBBT, ING, Universiteit Gent en het bedrijf Tele Atlas.

Het gebouw was aanvankelijk van Mercator en werd in 2006 voor 163 miljoen euro verkocht aan de IJslandse verzekeringsgroep Sjova-Almennar.

Vastgoedmakelaars wijzen erop dat Gent steeds aantrekkelijker wordt voor investeerders van kantorenvastgoed: de leegstand bedraagt er slechts 4,4 procent, de laagste in het land.