Moeder brengt vijfjarig dochtertje om het leven
Foto: STEFAAN BEEL
In het West-Vlaamse Zwevezele, een deelgemeente van Wingene, zou een vrouw zichzelf vrijdag van het leven hebben proberen te beroven nadat ze eerst haar vijfjarige dochtertje vermoord had. Over de reden van de feiten tast het parket van Brugge nog in het duister.

Na een telefoontje van een verontruste verwante trof de politie in een woning langs de Bruggestraat vrijdagochtend het levenloze lichaam aan van een 5-jarig meisje en haar nog levende 40-jarige moeder. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het parket van Brugge vermoedt dat de vrouw haar eigen dochter om het leven bracht en nadien zichzelf van het leven probeerde te beroven. Maar zekerheid daarover bestaat er nog niet. 'Daarom wachten we het resultaat van de lijkschouwing af', klinkt het bij het Brugse parket.

Ook over de reden van het gezinsdrama tast het parket nog in het duister. Vast staat dat de moeder alleen met haar dochtertje in de Bruggestraat woonde. Een derde persoon is niet betrokken bij de feiten.

Over de manier waarop het meisje gedood werd, kan het parket evenmin iets zeggen. Maar volgens substituut-procureur Demeester vertoonde haar lichaam geen zichtbare verwondingen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).