Wie volgt Kevin Pauwels op in Hasselt?
Foto: BELGA

Kevin Pauwels kan zaterdag voor de derde opeenvolgende keer de GP Hasselt winnen, de derde manche van de bpost bank trofee veldrijden. Hij zal dan wel onder andere Niels Albert, leider in het klassement, en Sven Nys, de tweede in de tussenstand, achter zich moeten houden.

Volg de GP Hasselt LIVE op Sportwereld.be

Na de Grote Prijs Mario De Clercq in Ronse en de Koppenbergcross van Oudenaarde is zaterdag de GP Hasselt aan de beurt in het regelmatigheidscriterium. Het parcours voor deze cross is 2920 meter lang en is gesitueerd op en rond de Elfde-Liniestraat. Niels Albert zal er wellicht alles aan doen om zijn leiderspositie in het tussenklassement te verdedigen en indien mogelijk zelfs nog te verstevigen.

En Nys

Belgisch kampioen Sven Nys volgt, ondanks een schitterende prestatie tijdens de Koppenbergcross, op 54 seconden. Pauwels, die in 2010 en 2011 steeds heer en meester was in de jeneverstad, moet al 2:17 goed maken op de wereldkampioen.

De organisatoren moesten dinsdag nog op zoek naar nieuwe boomstammen die deel uitmaakten als obstakel op het parcours. Onverlaten hadden immers drie nochtans flink uit de kluiten gewassen stammen maandag immers ontvreemd. De nieuwe hindernissen werden ondertussen netjes terug geplaatst.

Vorig jaar haalde Pauwels het in Hasselt na een prangende eindsprint van de Tsjech Zdenek Stybar.

Programma:

11u00: Nieuwelingen

12u00: Junioren

13u45: Beloften

15u00: Elite

. Palmares:

2005: Sven Nys

2006: Gerben de Knegt (Ned)

2007: Sven Nys

2008: Bart Wellens

2009: Zdenek Stybar (Tsj)

2010: Kevin Pauwels

2011: Kevin Pauwels