Leerling tuinbouw in coma na omzagen boom
Foto: *
In Vilvoorde raakte een 19-jarige leerling van de tuinbouwschool Horteco bedolven onder een boom. De jongeman raakte zwaargewond aan de rug en benen en liep een hersentrauma op. De jongeman ligt sinds donderdagavond in coma.

De leerlingen waren bomen aan het snoeien en aan het kappen. Tijdens de pauze probeerde Bryan L. uit Ruisbroek in zijn eentje een twaalf meter hoge acacia om te zagen. Twee medeleerlingen stonden erbij en probeerden de jongeman op andere gedachten te brengen, maar zonder effect.

De boom werd omgezaagd en viel op de jongeman. Hij raakte volledig bedolven onder de boom en liep een zwaar hersentrauma op. Hij raakte ook gewond aan zijn rug en benen en lag gisterenavond in coma. 

‘Er was geen leerkracht bij op dat ogenblik, maar uiteindelijk zijn het wel volwassen leerlingen die je toch zou moeten kunnen vertrouwen. Volgens mij zag hij er een uitdaging in.', zegt directeur René Creemers op Radio 1. ‘Maar we zullen nu uiteraard wel bekijken hoe we de veiligheid nog kunnen verhogen.'