Moord truckhandelaar niet gelinkt aan kasteelmoord
Foto: AFP
In de moordzaak op de Limburgse zakenman Patrick Brouns (39) is een mogelijke link naar de kasteelmoord compleet uit de lucht gegrepen. Dat bevestigt Veerle Cielen van het parket van Tongeren.

De truckhandelaar Patrick B. (39) uit Bree die woensdag vermoord op de oprit van zijn villa gevonden werd door de krant Het Laatste Nieuws in verband gebracht met de kasteelmoord. De truckhandelaar zou banden gehad hebben met een verdachte in de kasteelmoord, Johnny Vanlingen (37). Sterker nog, de twee zouden stevig in de clinch met elkaar gelegen hebben na een autodeal. Het gerecht onderzocht de piste, maar het parket van Tongeren bevestigt nu dat de mogelijke link compleet uit de lucht gegrepen is.

Truckhandelaar B. werd woensdag vermoord teruggevonden. Speurders zijn ervan overtuigd dat hij neergeschoten werd door een geoefende schutter uit het misdaadmilieu en slachtoffer was van een afrekening.

B. had alvast één niet onbekende vijand-autohandelaar: Johnny Vanlingen, die al enkele weken in voorhechtenis zit voor zijn aandeel in de kasteelmoord. Het gerecht vermoedt dat Vanlingen de auto waarin het lichaam van de vermoorde kasteelheer vervoerd werd, heeft laten verdwijnen.

Vanlingen en B. lagen in de clinch omwille van een autodeal. B. zou Vanlingen een sportwagen beloofd hebben maar brak zijn woord. Patrick B. moest zich dinsdag nog voor het gerecht verantwoorden voor btw-fraude. Vanlingen is een van de medeverdachten in die zaak.