Prioriteiten van iPhone-zoekfunctie aanpassen
Foto: mvdv
Hoeveel apps je ook hebt op je iToestel, met Spotlight vind je ze moeiteloos terug. Sinds iOS 6 gelden er echter een paar uitzonderingen, waaronder Facebook. Met deze tip pas je daar een mouw aan.

Een van de nieuwtjes in iOS 6 is de verdere integratie van Facebook. Als je dat wilt, voegt het besturingssysteem je gewone contactpersonen en je Facebook-vrienden zelfs samen tot één adresboek, waarbij netjes rekening wordt gehouden met eventuele overlappingen.

iOS 6 zet op dat moment ook automatisch de Facebook e-mailadressen van je vrienden in het adresboek. Daar wringt het schoentje: als je met Spotlight op ‘Facebook’ zoekt toont de speurneus namelijk eerst alle contactpersonen met een mailadres bij het sociale netwerk. Dat zijn er tientallen, soms zelfs honderden. Pas na lang scrollen duikt uiteindelijk de app Facebook op.

Om dit probleem op te lossen moet je de zoekprioriteiten van Spotlight even aanpassen. Ga naar Instellingen, Algemeen en selecteer Zoeken met Spotlight. Zoals je zult merken toont de zoekfunctie standaard eerst je contacten en daarna pas je apps, muziek, notities, mail et cetera. Met het schuifknopje rechts kan je die prioriteit eenvoudig veranderen. Zet Apps dus gewoon een trapje hoger en klaar is Kees.