N-VA en Open VLD sturen anonieme bruggenbouwers uit
N-VA en Open VLD willen met alle partijen blijven praten om snel tot een coalitie te komen.

N-VA en Open VLD sturen anonieme 'bruggenbouwers' uit om de coalitiebesprekingen in Willebroek weer vlot te trekken.

N-VA, met elf zetels de grote winnaar van de verkiezingen in Willebroek, en Open VLD hebben al een gebetonneerd akkoord om de kanaalgemeente samen te besturen. CD&V, de derde partij die nodig is om een meerderheid te vormen zonder de socialisten, stapte begin november van de onderhandelingstafel weg.

‘We hebben een stevige onderhandelingsnota om tot een bestuursakkoord te komen. Al is die nota niet te nemen of te laten. We willen praten en onderhandelen. Tot er een bestuursakkoord is', benadrukken kandidaat-burgemeester Eddy Bevers (N-VA) en Open VLD-lijsttrekker Frank Vanwelkenhuysen.

Er was een sterk vermoeden dat CD&V een voorakkoord had met SP.A.

Deuren openen

‘We sturen nu anonieme bruggenbouwers uit naar alle andere partijen. Net na de verkiezingen zei SP.A de afspraak om met ons in gesprek te gaan af. Maar vandaag praten onze bruggenbouwers met alle partijen die te kennen geven dat de deur nog niet dicht is. Om vertrouwen te winnen en weer deuren te openen. Die bruggenbouwers willen de ideeën van alle partijen horen. Zo kan en zal er ook met Vlaams Belang gepraat worden', zegt Bevers.

‘We steken onze hand uit naar andere partijen en we willen voor eind december een bestuursakkoord voor Willebroek. Want we willen onze verantwoordelijkheid nemen.'

‘Aan het scenario waar SP.A op aanstuurt (om pas in januari in de gemeenteraad te stemmen wie er in het nieuwe schepencollege zetelt en een burgemeester aan te duiden, red.) denken we niet.

‘Ik teken nergens anders dan bij N-VA. Daarvoor hebben we ook de nationale steun van Open VLD', benadrukt Frank Vanwelkenhuysen nog.