Moeizame avondspits door stakingsactie op spoor
Foto: jobat.be
Door de acties op het spoor is het woensdagavond vroeger dan normaal druk op de weg. Vooral op de snelwegen vanuit Brussel gaat het traag. 'Er zijn vooral problemen rond Brussel met vertragingen van een half uur', meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

 De avondspits vanuit Brussel kwam al rond 15u op gang door pendelaars die deze ochtend vroeger naar het werk vertrokken. De grootste hinder is er voor verkeer van Brussel naar Limburg. Door twee ongevallen op de E314 ter hoogte van Leuven heeft het verkeer zich daar enorm opgestapeld. Er is file vanuit het centrum van Brussel tot voorbij Leuven.

Ook de buiten- en binnenring lopen langzaam helemaal vol, meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Door een ongeval op de buitenring in Beersel is het nog drie kwartier aanschuiven richting Halle. Op de binnenring is de wachttijd opgelopen tot een halfuur.

Voor de autobestuurders van en naar Antwerpen is er minder hinder. Enkel wie van Antwerpen naar Brussel moet, moet rekening houden met file. Op de A12 is nog steeds hinder na een incident met een brandende vrachtwagen ter hoogte van Puurs. De rijweg is er nog steeds niet vrijgemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om te rijden via de E19. Ook daar is het intussen lang aanschuiven. 

Problemen in ochtendspits

Ook in de ochtendspits liet de staking op het spoor zich merkbaar voelen. Veel pendelaars kozen voor een werkdag met de auto en vertrokken vroeger naar het werk. Op de E40 van Gent naar Brussel was het rond 8 uur drie kwartier aanschuiven. Op de E314 van Diest naar Leuven stonden accordeonfiles. Op de E313 vanuit Hasselt naar Antwerpen en op de E34 naar Antwerpen was het goed 20 minuten aanschuiven. Ook vanuit Antwerpen naar Brussel waren de wachttijden langer dan normaal.

Vanuit Nijvel en Halle richting de Brusselse ring was het 30 tot 45 minuten aanschuiven. Daarnaast was het ook op de snelwegen rond Gent drukker dan normaal en was er een kleine impact op het verkeer in Brugge. In Brussel was het druk op een aantal invalswegen naar het centrum.

In Wallonië bedroeg de wachttijd op de E429 van Doornik naar Brussel meer dan een half uur. Er stond ook een file op de E411 van Waver richting Brussel.