Dirk Holemans nieuwe Groen-fractievoorzitter in Gent
Dirk Holemans. Foto: if

Dirk Holemans, coördinator van de denktank Oikos en oud-partijvoorzitter, wordt de nieuwe fractievoorzitter voor Groen in de Gentse gemeenteraad. Dat laat het fractiesecretariaat weten.

De 47-jarige Holemans volgt Elke Decruynaere op, die schepen wordt van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd.

De afgelopen legislatuur leidde Dirk Holemans de Groen-fractie in de Gentse OCMW-raad. Holemans is directeur van Oikos, denktank voor sociaalecologische verandering. Eerder was hij Vlaams parlementslid voor het toenmalige Agalev (1999-2004) en in 2003 een tijdlang nationaal partijvoorzitter.

‘Na twintig inzet bij Groen Gent als oppositiepartij wil ik nu maximaal meewerken om de groene ideeën te realiseren vanuit de meerderheid’, aldus Holemans. ‘Het nieuwe bestuursakkoord biedt heel wat kansen om de stad op een positieve wijze te veranderen tot een sociaalecologische stad. De nieuwe gemeenteraadsfractie zal hier op een positieve wijze aan meewerken in het Stadhuis en tegelijk aandachtig blijven luisteren naar wat er leeft in de samenleving.’

In de nieuwe driepartijencoalitie beschikt Groen over drie schepenen. Naast Decruynaere worden Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Watteeuw schepen (Openbare Werken en Mobiliteit) en Tine Heyse (Milieu, Klimaat en Noord-Zuid).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in