Nexus 4 en Nexus 10 meteen uitverkocht
Foto: google
De online verkoop van de nieuwe smartphone en tablet uit de Nexus-reeks van Google is een ongekend succes. In minder dan een half uur waren alle Europese Google-webshops compleet uitverkocht.

Eind oktober vernieuwde Google zijn Nexus-gamma en kwam het op de proppen met de Nexus 4, een supersmartphone van LG, en de grote Nexus 10-tablet die door Samsung in opdracht van Google wordt gefabriceerd. Ook de kleinere Nexus 7-tablet kreeg een update.

De nieuwe toestellen worden in eerste instantie enkel verkocht via Googles eigen Play Store, die slechts in een beperkt aantal landen actief is. Vandaag werden de eerste bestellingen voor deze nieuwe Nexus-toestellen opgenomen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. En dat ging ongezien hard. 

De webshop van Google kraakte in die landen onder de belangstelling, en de beschikbare voorraad werd er op minder dan een half uur doorgejaagd. Veel gebruikers meldden bovendien problemen om hun bestelling af te ronden en werden op allerlei foutmeldingen in de Google Play Store vergast.

Vanavond opent de Amerikaanse Play Store zijn virtuele deuren voor Nexus-liefhebbers. Verwacht wordt dat ook daar alle toestellen binnen de kortste keren van eigenaar wisselen.

Bij ons verkoopt Google vooralsnog geen Android-apparaten via de Belgische Play Store. Vanaf eind november wordt de Nexus 4 wel in België door LG verkocht, voor een nog nader te bepalen prijs. De Nexus 10 zal daarentegen voorlopig niet in onze contreien opduiken, is bij Samsung te horen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig