Model krijgt opschorting voor inbreuken in taxibedrijf stiefvader
Topmodel Joyce C.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Joyce C. (28) dinsdag een opschorting gegeven voor allerlei sociaalrechterlijke inbreuken in het taxibedrijf van haar stiefvader. De vrouw was op papier zaakvoerder, maar zei niet op de hoogte te zijn geweest van de feiten aangezien ze aan haar modellencarrière werkt in New York.

Haar stiefvader was eigenaar van Star Taxi, maar de firma ging twee jaar geleden failliet. Hij kocht vervolgens twee bedrijfjes met een taxivergunning, zodat hij opnieuw kon beginnen. Door het faillissement kon hij officieel niet de zaakvoerder zijn en dus vroeg hij aan Joyce C. om die taak - althans op papier - op zich te nemen.

Toen de man ziek werd, werd het bedrijf niet meer degelijk geleid. Joyce C. timmerde verder aan haar modellencarrière in New York en de taxichauffeurs profiteerden van de situatie. Deeltijds ingeschreven chauffeurs werkten voltijds en verrijkten zich op de kap van de firma. De sociale inspectie viel meerdere keren binnen en stelde tal van overtredingen vast.

Joyce C. dreigde te moeten opdraaien voor de 55.000 euro aan boetes, maar de rechtbank gaf haar de gunst van de opschorting.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig