Op een Chinees forum zijn foto's opgedoken van een gesmolten Nexus 7-tablet. De eigenaar beweert het toestel zo teruggevonden te hebben na een nachtje aan de lader.

Eerst even dit: foto's van gesmolten elektronica dienen altijd met de nodige korrels zout genomen te worden. Zo was er recent nog het geval van de ontplofte Samsung Galaxy S III die, zo bleek achteraf, eerst nat was geworden en in de microgolfoven was gestopt om te drogen.

Maar het kan natuurlijk wel, dat door een productiefout de batterij van een toestel zo heet wordt dat het begint te smelten. En dat is precies wat een gebruiker op een Chinees forum beweert dat er gebeurd met zijn Nexus 7-tablet van Asus.

Toen hij zijn tablet enkele uren onbeheerd achterliet om te laden, kwam hij terug in een kamer die vol rook hing, en was zijn Nexus helemaal doorgebrand. Er is geen manier om de echtheid van deze beweringen na te gaan, en het is ook de eerste keer dat er een dergelijke claim over de Nexus 7 opduikt, maar naar verluidt heeft Asus de getroffen gebruiker snel een nieuw exemplaar bezorgd.